News

View archives

El Museu Pau Casals, membre fundador de Cases Icòniques de Catalunya

10/05/2017

El Museu Pau Casals, membre fundador de Cases Icòniques de Catalunya L’entitat reuneix una desena d’edificis històrics residencials, significatius històricament i artísticament per testimoniar el patrimoni arquitectònic, artístic i cultural del país.

Per primera vegada, diverses institucions culturals de Catalunya vinculades al geni creatiu, artístic i cultural del nostre país s’han associat amb el propòsit d’unir esforços per tal de posicionar i donar màxima visibilitat al nostre patrimoni. Neix l’entitat Cases Icòniques de Catalunya, que reuneix edificis històrics residencials vinculats significativament al geni creatiu i /o artístic dels seus dissenyadors o habitants. Són béns culturals que permeten una lectura territorial de la història i de les expressions culturals de Catalunya.

Amb aquesta voluntat l’any 2017 neix aquesta associació privada sense ànim de lucre, amb l’objectiu de crear un diàleg i una col·laboració entre les diferents institucions i béns patrimonials, per tal de millorar la seva gestió i incrementar la seva valoració i visibilitat cultural i turística

El nucli promotor de l’Associació Cases Icòniques de Catalunya es crea a partir d’una iniciativa compartida per la Fundació Amatller (Casa Museu Amatller), la Fundació Catalunya-La Pedrera (Món Sant Benet), la Fundació Pau Casals (Museu Pau Casals) , la Fundació Rafael Masó (Casa Masó), el Consorci del Patrimoni de Sitges (Museu Cau Ferrat) i Cases Singulars, constituint-se totes elles en el nucli promotor. Després d’un treball previ i durant l’any 2016 s’han incorporat com a membres fundadors de l’Associació la Fundació Mas Miró (Mas Miró) , la Casa Museu Duran i Sanpere i darrerament la Casa Vicens.

Més informació a www.casesiconiques.cat
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia