News

Back to news

La Nippon Music Foundation concedeix un Stradivarius a Pablo Ferrández

09/12/2013

La Nippon Music Foundation concedeix un Stradivarius a Pablo Ferrández Pablo Ferrández, actual becari de la Fundació Pau Casals i brillant estudiant de la Kronberg Academy d'Alemanya, ha obtingut la concessió d'un Stradivarius del 1696, un violoncel únic.

Pablo Ferrández és el primer espanyol que se li concedeix un dels preuats instruments de la Nippon Music Foundation. Pablo rebrà el violoncel " Lord Aylesford ", un dels més antics que es conserven, que va pertànyer a Janos Starker.
Pablo Ferrández s'ha convertit en l'únic espanyol a ser mereixedor d'un dels Stradivaius (12 violins i dos cellos ) que la Nippon Music Foundation concedeix en préstec a destacats solistes. Violinistes com Julia Fischer, Vilde Frang, Arabella Steinbacher o Pinchas Zukerman o el violoncel·lista Steven Isserlis van rebre o toquen en l'actualitat, instruments d'aquesta fundació.
Pablo Ferrández va ser triat per un jurat presidit per Lorin Maazel que va destacar "l'excel·lent tècnica, progrés i musicalitat" del jove violocel·lista espanyol per ser mereixedor d'aquesta concessió.
El violoncel que tocarà Pablo Ferrández és el "Lord Aylesford" anomenat així en honor al noble anglès que el va adquirir i en la família es va conservar durant més de cent anys. Aquest ciolonchelista va estar anteriorment en mans de dos dels més grans violoncel·listes de la història, Gregor Piatigorsky i Janos Starker, qui el va tocar entre 1950 i 1965, realitzant amb ell nombrosos concerts i algunes de les seves més famoses gravacions.
Al món es conserven al voltant de 600 violins Stradivarius, però només 63 cellos construïts pel mestre de Cremona. El concedit a Pablo Ferrández és un dels més antics, ja que data de 1696.

Des de la Fundació Pau Casals volem donar l'enhorabona al Pablo per haver assolit aquest premi, reconegut internacionalment.

http://www.nmf.or.jp/english/
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia