News

Back to news

Pablo Ferrández guanya el segon premi del "Paulo International Cello Competition" de Helsinki

27/04/2013

Pablo Ferrández guanya el segon premi del "Paulo International Cello Competition" de Helsinki El jove violoncel·lista Pablo Ferrández, actual becari de la Fundació Pau Casals i brillant estudiant de la Kronberg Academy d'Alemanya, ha obtingut aquest cap de setmana el segon guardó d'un dels certamens més prestigiosos d'aquesta disciplina a nivell mundial. Es celebra cada cinc anys a Helsinki (Finlàndia) i va dirigit a joves menors de 30 anys.

Ferrández va aconseguir el segon premi (ex aequo amb Aurélien Pascal) del prestigiós concurs finès, interpretant el Concert nº1 per a Cello de Haydn amb la Tapiola Sinfonietta i la complexa Simfonia Concertante de Prokofiev amb l'Orquestra Filarmònica de Helsinki, dirigida per John Storgards. El Paulo International Cello Competition és el certamen més llarg, exigent i prestigiós del món per a joves violoncel·listes, des del 1991. Els 24 escollits del concurs van viatjar a Finlàndia per passar dotze dies executant quatre audicions públiques, interpretant un ampli repertòri de solista amb orquestra que inclou compositors barrocs, clàssics, romàntics, contemporanis i també peces inèdites, acompanyats de tres orquestres diferents.

"Es un concurs molt dur, has d'interpretar un concert diferent cada dos dies, amb orquestres diferents y amb poc temps per assajar amb elles" va declarar Pablo Ferránez


Videos de la final "Paulo International Cello Competition 2013:

http://areena.yle.fi/tv/1...
http://areena.yle.fi/tv/1...
http://www.cellocompetiti...

http://www.pabloferrandez.com/#./noticias
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia